2007. április 17., kedd

Apache,PHP,MySQL, windowsra, gyorsan, egyszerűen

Ha otthonra szeretnénk egy jó kis fejlesztői környezetet, ahol weboldalakat gyárthatunk, php scriptek 10 ezer sorait futtathatjuk, miközben adatbázisunk 200 táblájának sok-sok ezer megabájtnyi adatából összehalászott információt szeretnénk megjeleníteni, akkor előbb vagy utóbb rá kell ébrednünk, hogy erre bizony web szerver kell.
Ha mindezt úgy szeretnénk megtenni, hogy közben laikusok vagyunk és nem értünk illetve csak most ismerkedünk az itten említett varázsszavakkal, akkor bizony a probléma mérete jelentősen növekszik.

De nem kell megijedni, vannak erre már ingyenes eszközök.

Idestova 2 éve, amikor elkezdtem weboldalakkal foglalkozni, kedves akkori szobatársam ajánlotta a következőt, amit én is ajánlok:
EasyPHP
Mint neve is mutatja, kifejezetten kezdőknek. A letöltésért cserébe amit kapunk: Apache, PHP, MySQL, PhpMyAdmin. Az 1.5-s verzióban még biztosan PHP4 van, és a 2.0 betában már PHP5, többet sajnos nem sikerült kiderítenem az oldalukon ...

Van még egy nagyon jó és bevállt telepítő csomag, apache barátéktól:
XAMPP
Itt megkapjuk ugyanazt, és még FTP szervert is. Itt lehetőségünk van a web, mysql, ftp szervereket service-ként is telepíteni.

A telepítés mindkét esetben a "next-next-next-finish" módon történik.

Nincsenek megjegyzések: